Visst är det viktigt att skaffa kläder i naturmaterial. Det kommer att bidra till att fina gamla traditionella material lever vidare plus att användningen av kemikalier minskas. Detta kommer att få dig att må bättre eftersom du vet att du bidrar till en bättre och renare värld. Men sanningen är den att enbart kläder inte räcker till för att läka din kropp och själ utan friluftsliv i naturen är en ovärderlig hjälp för bättre hälsa och välmående.

Vår tekniska värld

Vi lever i en högteknologisk värld med mobiltelefoner och datorer. Tekniken bidrar till en fantastiskt snabb livsstil men baksidan är att den också orsakar stress. När du ger dig ut i naturen kan du befria dig från stress orsakad av skola eller jobb. Stress är skadligt för vårt immunförsvar och vårt sinne samt kan vara en bidragande orsak till depression, högt blodtryck och fetma. När du ger dig ut i naturen minskar stresshormonet kortisol i blodet och din vitalitet återställs. Att konstant vara inomhus kan ge en negativ påverkan på ditt immunsystem. Ute i naturen kommer ditt immunförsvar att förbättras eftersom dina vita blodkroppar ökar, vilket i sin tur bidrar till en bättre hälsa.

Rätt kläder och utrustning

När du ger dig ut i naturen behöver du ha rätt kläder och en bra utrustning. Hos skogsmarks.se kan du hitta allt du behöver till bra pris. Du kan välja kvalitetsvaror från ett brett sortiment av kläder för damer och herrar, dam och herrskor, utrustning för friluftsliv samt även utrustning för din hund. Att skaffa den utrustning du behöver hos skogmarks.se är enkelt och smidigt. Skogmarks.se har samlat ett stort utbud av snygga och praktiska kläder online som är perfekt för vandring, jakt, skidåkning, camping eller arbete. Välj bland olika modeller och storlekar av exempelvis friluftsbyxor, flanellskjortor, skaljackor samt skoteroveraller från populära varumärken. Dessutom erbjuder skogmarks.se ett bra sortiment av skor med olika modeller för alla tillfällen såsom vandring, friluftsliv eller arbete. Här finns skor för alla årstider såsom sandaler, gummistövlar, kängor eller vinterstövlar. Skogmark.se erbjuder dessutom sina kunder fria byten och 90 dagars öppet köp.

Bättre fokus, lugnare sinne och längre livslängd

Att vistas i skog och mark kommer att förbättra din kreativitet och koncentration. Efter en tids vistelse i naturen kan din kreativitet samt kognitiva funktion förbättras med nära femtio procent. Vår kropp reagerar positivt på att vara utomhus och kan sänka hjärtslag, blodtryck samt kortisolkoncentrationen. När vi befinner oss utomhus kommer vår kropp att sakta ner, vilket ger oss ett lugn. Det innebär att vårt humör kan bli bättre samt minska negativa tankar eller ångest. Naturen hjälper dig att fokusera, ökar din koncentration och självkänsla samt hjälper dig hantera stress. Det är bevisat att vi får en längre livslängd när vi bor nära blommor, träd och natur. Självklart kan det bero på flera olika faktorer som exempelvis bättre luftkvalitet. Att ge sig ut i naturen kommer att påverka din själ och hälsa på ett positivt sätt. Det är kanske mer nödvändigt än någonsin tidigare att ge sig ut i skog och mark och verkligen låta kropp och själ få den vila och återhämtning som bara naturen kan erbjuda.